Uw coniferen verwijderen kan overal in Nederland

13 Dec Door Vergelijkhoveniers.nl
 • Professionele hoveniers
 • Vergelijk gratis en vrijblijvend
 • Bespaar tot 40%

Coniferen verwijderen

Wilt u uw coniferen verwijderen? Het verwijderen van coniferen is een zware klus en soms ook een complexe klus die vaak wordt uitgevoerd door een boomverzorger, tuinman of hoveniersbedrijf. De klus is zwaar en complex omdat de wortels van de coniferen vaak diep in de grond zitten. Hoe complex het is om de coniferen te verwijderen hangt af van de situatie ter plekke. Sommige tuinen zijn goed bereikbaar en andere minder goed. Ook zaken zoals de afmetingen van de coniferen of dat deze op een erfgrens staan zijn bepalend voor de complexiteit van het verwijderen van coniferen.

Wilt u uw coniferen verwijderen en afvoeren? Vergelijk vrijblijvend de prijzen van specialisten uit uw eigen regio!

Waarom het verwijderen van coniferen gewenst kan zijn

In sommige gevallen is er geen andere oplossing te bedenken dan de coniferen te verwijderen. Er zijn verschillende redenen om een coniferenhaag te verwijderen, namelijk:

 • De coniferen zijn dood
 • De coniferen zijn ziek geworden door een plaag of schimmelinfectie
 • De coniferen zijn oud en versleten
 • De tuin wordt gerenoveerd
 • Er wordt een compleet nieuwe tuin aangelegd
 • De coniferen vertonen te veel bruine plekken en kunnen niet meer hersteld worden
 • De coniferen moeten plaatsmaken voor een nieuwe tuinafscheiding zoals een schutting

Misschien staat de reden waarom u uw coniferenhaag wilt verwijderen niet hierboven benoemt, maar wilt u wel uw coniferen verwijderen. Vergelijk ook in dat geval de prijzen. Na het indienen van uw prijsvergelijk brengen wij uw aanvraag onder de aandacht bij hoveniersbedrijven, tuinmannen en boomverzorgers. Zij zullen de prijs voor u berekenen waarna u de prijzen kunt vergelijken.

Hoe coniferen verwijderen?

Er zijn verschillende methodes die gebruikt kunnen worden voor het verwijderen van coniferen. Deze verschillende methodes hebben allemaal zo hun voor- en nadelen. We bespreken hieronder de meest gangbare methodes voor het verwijderen van coniferen.

Methode 1 – coniferen verwijderen met de hand

Met de hand coniferen verwijderen is een arbeidsintensieve methode maar nog steeds is dit een van de meest gebruikte methode om coniferen te verwijderen. Bij deze methode wordt er op een afstand van 30 cm a 40 cm vanaf de stam een kuil om de kluit heen gegraven. Tijdens het uitgraven komt men wortels tegen die, afhankelijk van de dikte van de wortels, doorgeknipt of doorgezaagd worden. Dit proces wordt herhaalt tot de kluit geheel vrij komt te liggen en de conifeer los van de grond is. De conifeer kan vervolgens uit de grond worden getrokken. Dat kan met de hand of met behulp van een kleine kraan gedaan worden.

Voordelen

 • De coniferen worden met beleid verwijderd waardoor de kans op ondergrondse schade klein is
 • Deze methode kan altijd toegepast worden

Nadelen

 • Deze methode is arbeidsintensief en kost veel tijd
 • Omdat deze methode arbeidsintensief is liggen de kosten ook vaak hoger

Methode 2 – coniferen verwijderen met een stobbenfrees

Het is ook mogelijk om coniferen met een stobbenfrees te verwijderen. Een stobbenfrees is een machine waarmee stronken uitgefreesd kunnen worden. Bij deze methode is het inhuren van een tuinman, hoveniersbedrijf of boomverzorger een must. Het bedienen van een stobbenfrees is namelijk nog best complex.

Voordelen

 • Het is een snelle methode voor het verwijderen van coniferen
 • Het uitgraven van de coniferen is niet nodig omdat een stobbenfrees onder het maaiveld kan werken

Nadelen

 • Niet alle tuinen hebben een achterom waardoor deze methode niet altijd geschikt is
 • Er is kennis nodig om een stobbenfrees te kunnen bedienen

Methode 3 – coniferen uittrekken met een auto of takel

De laatste methode die ingezet kan worden is het verwijderen van coniferen door ze met behulp van een auto uit de grond te trekken. Bij deze methode wordt er een kabel laag aan de stam van de conifeer bevestigd. Het andere uiteinde van de kabel wordt aan een voertuig bevestigd waarna het voertuig rustig naar voren rijdt en eerst spanning op de kabel laat komen. Zodra er spanning op de kabel staat wordt de conifeer voorzichtig met kluit en al uit de grond getrokken.

Voordelen

 • Het is een zeer snelle methode voor het verwijderen van coniferen
 • Ook bij deze methode hoeven de coniferen niet uitgegraven te worden, maar wanneer de coniferen te stevig in de grond zitten kan het deels uitgraven van de coniferen wel wenselijk zijn

Nadelen

 • Er is veel ruimte nodig om deze methode toe te kunnen passen
 • Er bestaat een kans dat de stam breekt en de coniferen alsnog handmatig uit de grond gegraven moeten worden

Wilt u met een specialist in contact komen die voor u kan bepalen welke methode voor het verwijderen van uw coniferenhaag het meest geschikt is en wilt u meteen de prijzen vergelijken?

De wortels van coniferen verwijderen

Niet bij alle methodes worden ook de wortels van coniferen verwijderd. Soms is dat niet nodig maar soms kan dat wel nodig zijn. Bijvoorbeeld wanneer de coniferen plaats moeten maken voor een schutting of wanneer er op de plek van de coniferen bestrating wordt aangelegd. Wanneer in die gevallen de wortels van coniferen niet verwijderd worden kunnen er verzakkingen of andere problemen ontstaan. Informeer dus altijd goed of de wortels van coniferen ook verwijderd moeten worden.

Coniferen verwijderen en een schutting plaatsen

In de meeste gevallen worden coniferen verwijderd om plaats te maken voor een schutting of een andere tuinafscheiding. Wanneer dat het geval is zullen ook de wortels van de coniferen verwijderd moeten worden. Meestal worden in dat geval de coniferen met wortels en al uit de grond getrokken of zal een stobbenfrees de coniferen verwijderen.

Wilt u uw coniferen verwijderen en een schutting laten plaatsen?

Hoe hoog liggen de kosten voor het verwijderen van coniferen?

Aan het verwijderen van coniferen zitten kosten verbonden. Die kosten zijn opgebouwd uit verschillende factoren die samen een totaalprijs vormen. Hoeveel het gaat kosten om de coniferen te verwijderen hangt af van:

 • De bereikbaarheid van de tuin
 • De positie van de coniferen
 • De afmetingen van de coniferen
 • De in te zetten machines
 • Het aantal personeel dat ingezet moet worden
 • Of het afvoeren van de coniferen nodig is of niet
 • Of de coniferen verplant moeten worden of niet

Om u een beeld van de kosten te geven kunt u rekening houden met prijzen tussen de 200 en de 800 euro voor het verwijderen van coniferenhaag. Zoals gezegd zijn de kosten van verschillende factoren afhankelijk en geheel afhankelijk van de situatie bij u ter plekke. Het beste kunt u dan ook een prijsvergelijk indienen. U ontvangt na het indienen van uw prijsvergelijk de prijzen van specialisten uit uw eigen regio en u kunt op een eenvoudige manier de prijzen vergelijken.

Is er voor het verwijderen van coniferen een kapvergunning nodig?

In de meeste gevallen is er voor het verwijderen van coniferen geen vergunning nodig. Toch is het aan te raden om dit vooraf goed na te gaan. Wanneer u coniferen zonder vergunning gaat verwijderen en er achteraf blijkt dat u toch een vergunning nodig heeft dan loopt u de kans dat u een boete krijgt. Voorkom een boete en vraag bij uw gemeentehuis na of u een vergunning nodig heeft.

Coniferen verwijderen tips

Zoals hierboven reeds omschreven is zijn er verschillende methodes beschikbaar om coniferen te verwijderen. Om het u makkelijk te maken bieden wij u nog een aantal tips om het verwijderen van coniferen te versimpelen en u op weg te helpen.

Tip 1 – Laat een specialist langskomen om de situatie te beoordelen

Zelf coniferen verwijderen of grote coniferen verwijderen is vaak erg lastig. Het beste kunt u specialist langs laten komen om de situatie bij u thuis te beoordelen. Hij of zij zal u adviseren en aangeven welke methode voor het verwijderen van uw coniferenhaag het beste toegepast kan worden.

Tip 2 – Vergelijk de prijzen

De prijzen voor het verwijderen van coniferen kunnen flink uiteen lopen. Het is daarom aan te raden om bij verschillende hoveniersbedrijven de prijzen op te vragen zodat u de prijzen kunt vergelijken. U kunt daar het beste ons prijsvergelijkformulier voor gebruiken.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Tip 3 – Goedkoop kan duurkoop zijn

Omdat de prijzen bij het verwijderen van een coniferenhaag flink uiteen kunnen lopen kan het aantrekkelijk zijn om voor de goedkoopste partij te kiezen. Zorg er wel voor dat goedkoop geen duurkoop wordt en vraag bijvoorbeeld naar recensies. Deze recensies zijn soms ook online te vinden.

Uw coniferen verwijderen kan overal in Nederland

Waar u ook woont u kunt altijd uw coniferen laten verwijderen. VergelijkHoveniers.nl werkt samen met specialisten uit de provincies Utrecht, Noord-Brabant, Zeeland, Limburg, Noord-Holland, Zuid-Holland, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Drenthe, Groningen en Friesland. De meeste van de specialisten met wie wij samenwerken komen uit de plaatsen Nijmegen, Breda, Almere, Almelo, Groningen, Tilburg, Eindhoven, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Leeuwarden, Ede, Dordrecht, Maastricht, Leiden, Zoetermeer, Zwolle, Hoofddorp, Den Bosch, Zaandam, Amersfoort, Arnhem, Enschede, Haarlem en Apeldoorn.

Door onze landelijke dekking met specialisten uit heel Nederland kunnen wij iedere aanvraag behandelen. Kortom, wilt u uw coniferen laten verwijderen en eerst de prijzen vergelijken?