Tuinman gezocht? Een verzorgde tuin vraagt om een ervaren tuinman.

09 Dec Door Vergelijkhoveniers.nl

Tuinman gezocht? Uw tuinonderhoud zorgeloos uitbesteden

U wilt een prachtige en goed onderhouden tuin? Laat dan het tuinonderhoud regelmatig uitvoeren door een echte vakman. Een tuinman inhuren is vooral handig wanneer u weinig tijd heeft, kennis mist om uw tuin netjes op orde te houden of omdat u door bepaalde redenen lichamelijk niet in staat bent om de tuin te onderhouden.

Door deze specialistische werkzaamheden over te laten aan een ervaren tuinman bent u verzekerd van een mooie en gezonde tuin. Elk seizoen. Want tuinonderhoud is niet eenmalig, maar moet elk seizoen gebeuren wilt u kunnen genieten van een fraai ogende tuin.

Wilt u ook af te toe gebruik maken van een tuinman zonder dat u teveel betaalt? Vul uw postcode in en vergelijk hoveniers in uw regio. 

376

Opdrachtgevers hebben via Vergelijkhoveniers.nl een tuinman gevonden

 • Een tuinman inhuren voor mooie en gezonde tuinen.

Bij het woord ‘tuinman’ denken velen aan welgestelde notabelen van vroeger tijden die in het bezit waren van grote landhuizen voorzien van enorme tuinen. Rijke aristocraten die het zich het konden permitteren om een of meerdere tuinmannen in dienst te hebben. Het hebben van een tuinman was destijds vaak ook geen overbodige luxe omdat de enorm grote tuinen zeer bewerkelijk waren.

Tegenwoordig komt het niet meer zo vaak voor dat huishoudens een eigen tuinman (of hovenier) hebben. Maar dit betekent niet dat het beroep is uitgestorven. Sterker nog, het aantal hoveniers is de laatste jaren fors toegenomen. Het CBS verwacht zelfs dat er de komende jaren een tekort is aan arbeidskrachten in de hoveniers- en groenvoorzieningsbranche vanwege de toegenomen vraag naar tuinonderhoud. Dit toont tevens het grote verschil met vroeger. Destijds werkte een tuinman voor een welgestelde familie, tegenwoordig werkt een tuinman voor veel verschillende opdrachtgevers. Zowel voor particulieren als bedrijven.

Waarom kiezen voor een tuinman?

Het inhuren van een tuinman is handig wanneer u weinig tijd heeft, kennis mist om uw tuin netjes te op orde te houden of omdat u door bepaalde redenen lichamelijk niet in staat bent om de tuin te onderhouden.

Door deze specialistische werkzaamheden over te laten aan een ervaren tuinman bent u gegarandeerd van een mooie en gezonde tuin. In elk seizoen. Want vergeet niet dat het onderhoud van een tuin geen eenmalige klus is, maar dat uw tuin per seizoen een hele andere verzorging nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan het planten van bollen in het najaar en de tuin winterklaar maken.

Tuinman gezocht? Dit is waar u op moet letten:

 • Werkzaamheden tuinmannen
 • Onderhoudscontract tuinman
 • Goedkope tuinman gezocht
 • De voordelen van tuinmannen
 • Wat kost een tuinman? Bekijk de prijzen

Werkzaamheden tuinmannen

Tuinmannen hebben een grote diversiteit aan werkzaamheden. Voor het uitvoeren van deze werkzaamheden hebben de meeste tuinmannen een opleiding gevolgd. Bijvoorbeeld de MBO-opleiding: vakbekwaam hovenier. Dit bewijs van vakbekwaamheid en/of diploma’s garanderen dat u te maken heeft met een deskundig iemand. Uw tuin is in goede handen. Tevens zorgen deze opleidingen er ook voor dat hoveniers breed zijn opgeleid en over aanverwante kennis beschikken als bijvoorbeeld bodemgebruik en het optimaal vruchtbaar maken van de grond.

Het takenpakket van tuinmannen op het gebied van tuinonderhoud bestaat onder meer uit de volgende tuinwerkzaamheden:

Basiswerkzaamheden tuinman Specialistische werkzaamheden tuinman
Gazon onderhouden / verwijderen Tuinontwerp maken
Beplanten van de tuin Graaf- en grondwerkzaamheden plus de afvoer
Wieden van onkruid (Her)inrichten van een tuin
Vernieuwen / bemesten van grond Tuinrenovatie toepassen
Bomen verwijderen Aanleggen van een tuin
Snoeien van een heg of boom Aanleggen van een vijver
Snoeien van planten Aanleggen van tuinbestrating
Onderhouden / vervangen waterpomp Gazon aanleggen
Winterklaar maken van de tuin Beplantingsplan opstellen
Voorjaarsklaar maken van de tuin Plaatsen van schuttingen
Verwijderen van bladeren Plaatsen van vlonders
Schoonmaken van voegen tussen tegels Plaatsen van damwanden
Verpotten van planten Bouwen van een tuinhuisje
Verwijderen van mos Bouwen van een tuinoverkapping
Onderhouden van tuinmeubelen Aanleggen en onderhouden van een water irrigatiesysteem
Onderhouden van schutting en vlonder Aanleggen, onderhouden en vervangen van elektra en buitenverlichting in de tuin

Onderhoudscontract tuinman

U heeft een tuinman gezocht die u wilt inhuren per opdracht? Kies liever voor een tuinman met een onderhoudscontract want dan bent u verzekerd van continue onderhoud aan uw tuin. Dat is een van de voordelen als u een onderhoudscontract afsluit. In een onderhoudscontract zijn de werkzaamheden vooraf al duidelijk vastgelegd. Daarnaast staat er vermeld wanneer de werkzaamheden worden uitgevoerd. Zo bent u verzekerd van een fraai onderhouden tuin gedurende het hele jaar. Natuurlijk heeft een contract met een hovenier ook financieel voordeel omdat u meestal een lagere prijs betaalt.

Wanneer u een tuinman inschakelt op regelmatige basis, heeft u vaak de mogelijkheid om te kiezen voor een uitgebreid of beperkt contract. In het eerste geval laat u de werkzaamheden gedurende het hele jaar over aan de tuinman. Bij een beperkt contract doet u zelf een deel van het tuinonderhoud.

Wilt u uw tuin laten onderhouden door een van de aangesloten tuinmannen? Vraag altijd naar de mogelijkheden van een onderhoudscontract en vergelijk de prijzen en mogelijkheden.

Goedkope tuinman gezocht

Heeft u al naar een goedkope tuinman gezocht? Om er zeker van te zijn dat u een ervaren tuinman vindt tegen een scherp tarief, vergelijkt u de beste tuinmannen op Vergelijkhoveniers.nl. De prijsvergelijking biedt u de helpende hand bij het vinden van een goedkope maar zeer deskundige hovenier. Een echte specialist die vele verschillende tuinklussen voor u uitvoert. Onze dienst heeft een landelijke dekking. Zo zijn er aan onze dienst honderden tuinmannen gekoppeld.

Tuinman inhuren biedt voordelen

Het inhuren van een tuinman biedt vele voordelen. We hebben de meest belangrijk voordelen voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u zelf overwegen of het inhuren voor u een optie is of niet. Tuinmannen:

 • Zijn gespecialiseerd in het onderhouden van tuinen
 • Voorkomen dat u zich onnodig blesseert bij ‘gevaarlijke’ tuinklussen
 • Inhuren bespaart u veel tijd wanneer u het uw tuinonderhoud uitbesteed
 • Inhuren is vaak niet duur
 • Werken efficiënt bij het onderhouden en aanleggen van een tuin
 • Hebben kennis van planten en bomen
 • Weten hoe een tuin voorjaar- of winter klaar gemaakt moet worden en welke werkzaamheden daar bij horen
 • Hebben kennis van bodems en weten welke bemesting er gebruikt moet worden
 • Weten hoe bomen en hagen op de juiste manier gesnoeid moeten worden
 • Geven u advies met betrekking tot (het onderhoud van) uw tuin
 • Komen met suggesties en hebben veel ideeën voor in uw tuin

Wat kost een tuinman? Bekijk de prijzen

Voor het inhuren van een tuinman worden vanzelfsprekend kosten in rekening gebracht. Deze kosten zijn afhankelijk van het soort werkzaamheden en het uurtarief dat wordt gehanteerd. Tarieven variëren tussen 15 tot 35 euro per uur inclusief btw. Deze kosten zijn vaak exclusief eventuele materialen en voorrijkosten.

Wanneer u offertes opvraagt bij verschillende hoveniers, wordt vaak vooraf een inschatting gemaakt van het aantal uur dat er nodig is om de werkzaamheden uit te voeren. Zo kan de prijs uiteindelijk berekend worden door het uurtarief te vermenigvuldigen met het aantal uur.

Heeft u al eens een tuinman gezocht op VergelijkHoveniers?

Bent u overtuigd of overweegt u om een tuinman in te huren. Kies dan voor VergelijkHoveniers. Door gebruik te maken van onze gratis vergelijkdienst kunt u tot wel 40% aan kosten besparen.