hoveniersbedrijf

09 Dec Door Vergelijkhoveniers.nl

Hoveniersbedrijf in de buurt

Gaat u binnenkort uw tuin grondig aanpakken of wilt u een tuinklus laten uitvoeren? Wees verstandig en huur een vakkundig hoveniersbedrijf in. Hoveniersbedrijven hebben de ervaring en kennis om ieder project, groot of klein, uit te voeren.

Een bedrijf uit de hoveniersbranche inhuren is de laatste jaren flink populair geworden. De economie trekt aan, woningen worden verbouwd en zo ook de tuinen. Ook bij u in de buurt is er altijd wel een vakkundig bedrijf te vinden. Wilt u snel zo’n bedrijf vinden? Gebruik dan onze prijsvergelijker en bedrijf uw klus. Na het indienen van uw aanvraag ontvangt u van verschillende hoveniersbedrijven vrijblijvend de prijzen.

> Start nu uw prijsvergelijk

Hoveniersbedrijf inhuren of de klus zelf doen?

Voor de één is het nog een afweging, maar omdat u op deze pagina terecht gekomen bent gaan wij er vanuit dat u een goede en vakkundige hovenier wilt inhuren. Wilt u kosten besparen? Dan kunt u in overleg met het bedrijf altijd besluiten om de klus deels zelf uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het verrichten van voorbereidende werkzaamheden of juist de nazorg.

Gebruik de onderstaande informatie

 • Wanneer wel of niet een hoveniersbedrijf inhuren?
 • De voordelen van hoveniersbedrijven
 • Waar moet u op letten?
 • Handige tips
 • Wat kost het inhuren van een hoveniersbedrijf?

Hoveniersbedrijf inhuren? Start nu uw gratis prijsvergelijk!

Wanneer wel of niet een hoveniersbedrijf inhuren?

Hoveniersbedrijven zijn veelzijdige bedrijven met expertise op het gebied van tuinen ontwerpen, aanleggen en onderhouden. Valt uw klus binnen één van deze categorieën? Dan doet u er goed aan om de klus uit te besteden. Professionele hoveniersbedrijven hebben enorm veel kennis en ervaring. Bovendien werken zij efficiënt. Dat komt omdat deze bedrijven in het bezit zijn van de juiste gereedschappen, materialen en machines.

Hoveniersbedrijf inhuren of niet?

In de onderstaande tabel tonen wij de werkzaamheden waarbij de hulp en expertise van een bedrijf uit de hoveniersbranche onmisbaar is.

Werkzaamheden Hoveniersbedrijf inhuren?
Tuin ontwerpen ja
Tuinaanleg ja
Tuinonderhoud uw keuze
Tuin afgraven ja
Tuin egaliseren ja
Tuin ophogen ja
Coniferen verwijderen ja
Coniferen snoeien uw keuze
Boomstronk verwijderen ja
Boom omzagen ja
Gazon aanleggen uw keuze
Terras aanleggen ja
Oprit aanleggen ja

Hoveniersbedrijven zorgen er altijd voor dat uw klus vakkundig, snel, professioneel en tegen lage kosten uitgevoerd wordt

De voordelen van hoveniersbedrijven

Hoveniersbedrijven bieden veel voordelen ten opzichte van de klus zelf uitvoeren. Hieronder de voordelen die deze bedrijven te bieden hebben.

Kennis, expertise en advies

Niet veel mensen hebben groene vingers of zijn handig. Bij veel tuinklussen zitten zij met hun handen in het haar. Hoveniersbedrijven hebben alle kennis en expertise in huis om de klus direct uit te voeren. Bovendien ontvangt u altijd gratis extra advies.  

Zelf geen machines en andere gereedschappen huren of kopen

Het hoveniersvak is een specialistisch vakgebied. Dat houdt in dat er voor veel werkzaamheden machines en gereedschappen nodig zijn die niet standaard in de meeste schuren liggen. Het inhuren van die machines en gereedschappen is vaak duur. Hoveniersbedrijven zijn in het bezit van alle gereedschappen en machines. Een hoveniersbedrijf inhuren is daarom meestal goedkoper dan de klus zelf uitvoeren.

Korting op inkoop

Omdat veel bedrijven regelmatig en groots inkopen krijgen zij flinke kortingen. U als klant profiteert daar altijd van mee.  

Hoveniersbedrijven zijn altijd goed verzekert

Veel hoveniersklussen zijn vaak niet zonder gevaar. Denk aan het kappen van een boom of het afgraven van een tuin. Om die reden zijn de bedrijven goed verzekert. Gaat er onverhoopt iets mis? Dan wordt het altijd netjes opgelost en vergoed.

hoveniersbedrijf inhuren

Hoveniersbedrijven vergelijken? Start nu uw gratis prijsvergelijk!

Start prijsvergelijk

Waar moet u op letten? 

Wanneer u zaken doet is het altijd prettig om te weten of het bedrijf kwaliteit levert. Een beetje research uitvoeren is dan vaak al voldoende. Waar moet u op letten leest u hieronder.

Keurmerk

De meeste hoveniersbedrijven zijn bijna altijd bij één of meerdere keurmerken aangesloten. De meest bekende keurmerken binnen deze branche zijn VHG, Tuinkeur, Groenkeur en European Treeworker. Bedrijven met een keurmerk worden regelmatig getoetst of zij aan de kwaliteitseisen voldoen. De meeste keurmerken toetsen het bedrijf ieder jaar. Op die manier kunnen zij kwaliteit garanderen.  

Levert het bedrijf geen kwaliteit als het geen keurmerk heeft? Het antwoord daarop is nee. Het dragen van een keurmerk is duur. Voor de kleinere bedrijven is dat meestal de reden om zich niet bij een keurmerk aan te sluiten.  

Ervaringen en reviews

Veel bedrijven hebben op hun website reviews en ervaringen van klanten staan. Door de reviews en ervaringen door te lezen kunt u een goed beeld van het bedrijf vormen.

Google de naam van het bedrijf

Een zeer effectieve methode om erachter te komen of een bedrijf goed werk levert is door de naam van het bedrijf te Googelen.   

Uurprijs van het bedrijf

Natuurlijk doet u er ook goed aan om op de prijs te letten. Is de prijs te mooi om waar te zijn? Meestal is dat dan ook zo. Is de prijs te hoog? Dan kan dat betekenen dat het bedrijf de opdracht eigenlijk niet goed kan uitvoeren. De prijs kan bijvoorbeeld erg hoog worden wanneer zij externe partijen of machines moeten inhuren om de klus uit te voeren. In dat geval kunt u beter verder zoeken.

Ons advies: vergelijk altijd de prijzen van hoveniersbedrijven

Handige tips bij het inhuren van een hoveniersbedrijf

Gebruik onze handige tips. Zo voorkomt u misstanden en wordt de samenwerking tussen u en de aanbieder altijd een succes.

 1. Bij het kopen van een product is het vergelijken van prijzen heel normaal geworden, maar bij diensten niet altijd. Toch kunnen wij het sterk aanbevelen om ook in dit geval de prijzen te vergelijken. Door de prijzen te vergelijken bespaart u al snel 40% op de kosten. Gebruik onze gratis prijsvergelijker voor een snelle vergelijking.  
 2. Kies altijd voor een bedrijf uit uw eigen omgeving. Zo voorkomt u voorrijkosten.
 3. Vraag het bedrijf om langs te komen en de situatie te beoordelen. Hoe beter de werkzaamheden ingeschat kunnen worden des te lager de prijs zal uitvallen.
 4. Maak altijd duidelijke afspraken en laat alle werkzaamheden vastleggen in een offerte. Zo voorkomt u misstanden. In een offerte staat namelijk precies omschreven welke werkzaamheden er uitgevoerd gaan worden en voor welke prijs.
 5. Werk altijd met een vaste prijs voor de totale opdracht.
 6. Het hovenierswerk is seizoensgebonden. In het voorjaar en het najaar hebben de meeste bedrijven het erg druk. Heeft uw klus geen haast en kan uw klus in de winter uitgevoerd worden? Dan is de kans groot dat u de klus voor een lagere prijs kunt laten uitvoeren.
 7. De meeste bedrijven geven garantie op hun werk, maar controleer dit vooraf. Dat geeft u als klant een extra vorm van zekerheid

Hoveniersbedrijven vergelijken? Start nu uw gratis prijsvergelijk!

Start prijsvergelijk

Wat kost het inhuren van een hoveniersbedrijf?

Een hovenier inhuren brengt vanzelfsprekend kosten met zich mee. Dat is binnen de hoveniersbranche niet anders. De totale prijs voor een opdracht hangt van verschillende factoren af. Hieronder benoemen wij de factoren die een rol in de kosten spelen:

 • uw wensen
 • de omvang van de klus
 • eenmalige klus of periodieke klus
 • uurloon tarieven
 • bereikbaarheid van uw tuin
 • kosten voor materialen

Op voorhand is het dus niet te zeggen wat de hoogte van de kosten gaan worden. Wilt u een tuinklus laten uitvoeren en wilt u weten welke prijzen u kunt verwachten? Gebruik dan onze vergelijktool. De aanbieders berekenen vervolgens geheel vrijblijvend de kosten.

> Start nu uw prijsvergelijk

Goedkoop hoveniersbedrijf inhuren

Goedkope hoveniersbedrijven zijn prijstechnisch zeer aantrekkelijk. Heeft u een goedkoop bedrijf gevonden? Controleer altijd of er geen “verborgen kosten” zijn, waardoor goedkoop uiteindelijk toch duur kan worden.