Hovenier gezocht? Vergelijk vrijblijvend de prijzen en bespaar kosten!

09 Dec Door Vergelijkhoveniers.nl

Een vakkundige hovenier gezocht

Bent u een particulier of een zakelijke opdrachtgever en wilt u een klus of meerdere klussen in uw tuin laten uitvoeren? Eenmalig of periodiek? Huur dan een vakkundige hovenier in, laat de werkzaamheden voor u uitvoeren en krijg professioneel advies.

De aangesloten vakmensen kunnen iedere tuinklus uitvoeren en beschikken over de juiste kwaliteiten op het gebied van een tuinontwerp, tuinaanleg, tuinonderhoud en boomverzorging.

Voordelen van hoveniers

Allereerst bespaart u tijd wanneer u de klus uitbesteed. U hoeft geen materialen en machines te kopen of te huren. Daarnaast worden de werkzaamheden op een vakkundige manier uitgevoerd waardoor de levensduur van uw tuin toeneemt. Tot slot ontvangt u professioneel advies en is het mogelijk om binnen ieders budget werkzaamheden te laten verrichten.

Hovenier gezocht? Gebruik de onderstaande informatie

 • Werkzaamheden die uitgevoerd kunnen worden
 • Voorbereidingen bij het inhuren
 • Waar u op moet letten
 • Tips bij het inhuren
 • Wat zijn de kosten?

Werkzaamheden die door hoveniers uitgevoerd kunnen worden

De aangesloten partijen over veel tuinkennis op verschillende vakgebieden. Zij hebben bijvoorbeeld expertise op het gebied van tuinen ontwerpen, aanleggen en onderhouden. Gebruik het onderstaande overzicht om te bepalen welke werkzaamheden u kunt uitbesteden. Let op: iedere klus is uitvoerbaar. Dit overzicht is daarom uitsluitend bedoeld als inspiratie.

Wilt u snel een hovenier vinden die uw werkzaamheden kan uitvoeren? Start dan meteen uw gratis prijsvergelijk en ontvang vrijblijvend de prijzen.

Werkzaamheden Toelichting
Tuinonderhoud tuinieren, planten snoeien, bamboe verwijderen, beplanting verzorgen, vijver onderhouden, schoffelen, harken en bemesten
Gazon Graszoden leggen of zaaien, gras maaien, bemesten en kunstgras aanleggen
Schoonmaken onkruidbestrijding, bladeren verwijderen, zwembad schoonmaken, gladheidsbestrijding en sneeuwruimen
Boomverzorging aanplanten, bomen snoeien, fruitbomen verzorgen, boom verwijderen (bomen kappen) en stronken frezen met een stobbenfrees
Stratenmakerswerk (sier)bestrating leggen en onderhouden
Tuinaanleg tuin aanleggen, drainage, daktuin of dakterras aanleggen
Tuinontwerp tuin ontwerpen en advies
Overige werkzaamheden mestafvoer, overkapping bouwen, schutting plaatsen, vlonders leggen of trampoline ingraven

Hoveniers voeren werkzaamheden altijd op een vakkundige en professionele manier uit waardoor de duurzaamheid van uw tuin toeneemt

Voorbereidingen bij het inhuren van hoveniers

Het is belangrijk om goed voorbereid naar een aanbieder te zoeken. Bepaal daarom eerst welke klus u wilt laten uitvoeren. Zij moeten namelijk weten wat uw wensen zijn. Met de onderstaande punten begint u goed voorbereid met zoeken.

Werkzaamheden voor de hovenier formuleren

Probeer zo goed mogelijk te formuleren wat uw wensen zijn. Hoe beter u uw wensen omschrijft des te beter de prijs berekent kan worden. Wilt u periodiek werkzaamheden laten uitvoeren? Dan is het vaak goedkoper om een onderhoudscontract af te sluiten. Afhankelijk van de werkzaamheden bepaalt u welk soort bedrijf dat u moet inhuren. Gebruik daar de onderstaande tabel voor:

Soort hovenier Toelichting
Allround en goedkoop Allround en goedkope aanbieders zijn goed in te zetten voor uw tuinonderhoud, een simpel tuinontwerp en een eenvoudige tuinaanleg.
Exclusief Exclusieve aanbieders worden ingehuurd voor werkzaamheden waar specialistische kennis voor nodig is.
Modern Moderne hoveniers worden ingehuurd voor het ontwerp, aanleg e onderhouden van (strakke) moderne tuinen en landgoederen.
Biologisch Biologische hoveniers worden ingehuurd voor werkzaamheden in biologische tuinen zoals moestuin.
Permacultuur Permacultuur hoveniers worden ingehuurd voor werkzaamheden in natuurlijke tuinen (wilde tuinen en natuurtuinen).

Budget vaststellen en zoeken

Stel vooraf een een budget vast. Daarmee voorkomt u dat de kosten te hoog worden. Een budget vaststellen doet u door in te schatten welke materialen er nodig zijn en welke kosten daaraan verbonden zijn. Ga uit van een gemiddelde prijs per uur van €30,- euro excl. 21% btw hanteert. Zelf een inschatting van de werkuren maken is natuurlijk lastig. Daarom is het makkelijker om vrijblijvend de prijzen op te vragen via onze vergelijker.

Dit is waar u op moet letten bij het inhuren van een hovenier!

Het aanbod is groot en mogelijk zelfs overweldigend. Het vinden van een geschikte aanbieder kan daardoor moeilijk zijn, maar met de onderstaande checklist weet u precies waar u op moet letten. 

De juiste kennis en expertise

Alle bedrijven hebben hun eigen kwaliteiten, kennis en expertise. Bekijk daarom altijd de websites van de aanbieders. Op de websites ziet u meestal welke diensten zij aanbieden en waar zij in gespecialiseerd zijn. Staan uw werkzaamheden daar omschreven? Dan weet u dat u goed zit.

Een grote klus uitvoeren? Vraag naar referenties

Wilt u een groot tuinproject laten uitvoeren. Vraag dan altijd naar referenties. Door de referenties na te bellen of een email te sturen krijgt u vaak veel informatie.

Keurmerken en certificaten

Beschikt de aanbieder over één of meerdere keurmerken? Dan heeft u extra garanties. De meest bekende keurmerken zijn het Tuinkeur, Groenkeur, VHG en European Treeworker. 

Dat betekent overigens niet dat aanbieders zonder keurmerk geen kwaliteit bieden. Integendeel. Veel aanbieders hebben zich bewust niet aangesloten bij een keurmerk. Het dragen van een keurmerk vraagt namelijk een hoge investering.

Let op: keurmerken zeggen niets over de ervaringen van opdrachtgevers. Daarom is het ook niet mogelijk om op de sites van de keurmerken recensies of beoordelingen te vinden.

Tips bij het inhuren van hoveniers

Voorkom dat u verkeerde keuzes maakt en de kosten onnodig hoog worden. Gebruik daarom onze tips.  

 1. Wilt u periodiek klussen laten uitvoeren? Kies dan altijd voor een onderhoudscontract. Met een onderhoudscontract bent u namelijk een stuk voordeliger uit.
 2. Vergelijk altijd de prijzen. Hiermee kunt u een kostenbesparing van 40% of meer realiseren. Gebruik hiervoor onze prijsvergelijker. U vergelijkt dan u snel en eenvoudig de offertes van aanbieders bij u uit de buurt.
 3. Kunt u en wilt u zelf voorbereidende werkzaamheden uitvoeren? Hiermee bespaart u vaak extra kosten.
 4. Werk altijd op basis van een gespecificeerde offerte. Zo weet u voorafgaand aan de klus meteen wat de hoogte van de factuur wordt en voorkomt u dat de kosten onnodig hoog worden.
 5. Laat meerwerk nooit op basis van een uurtarief uitvoeren maar laat altijd een nieuwe offerte maken. 
 6. Houd uw tuin goed bij. Een verwilderde tuin kost uiteindelijk altijd meer geld dan een goed onderhouden tuin.
 7. Kies voor een aanbieder bij u in de buurt. Daarmee bespaart u op de voorrijkosten.
 8. Lokale aanbieders hebben kennis van de plaatselijke flora en fauna. Hierdoor kunnen zij de werkzaamheden efficiënter uitvoeren.
 9. Controleer altijd of er garanties geboden worden en wat de garanties inhouden.
 10. Het werk is seizoensgebonden. Daarom hebben de meeste aanbieders het in de lente, zomer en herfst erg druk. Wilt u de drukte omzeilen? Laat dan uw klus in het najaar of de winter uitvoeren.

Wat zijn de kosten van een hovenier inhuren?

Er zijn veel verschillende werkzaamheden die in de tuin uitgevoerd kunnen worden. Licht en eenvoudig werk is vaak goedkoop. Is het werk zwaar en complex? Dan zullen de kosten ook toenemen. Bovendien spelen er nog meer factoren een rol in de prijsbepaling, namelijk:

 • type opdracht (eenmalig of periodiek)
 • grootte van de opdracht
 • eventuele materiaalkosten
 • uurprijs
 • inzet manschappen

De prijs wordt altijd berekent op basis van een prijs per uur of een prijs per m2. Wilt u weten wat de prijs voor uw klus gaat worden? Gebruik dan onze prijsvergelijker. Op basis van uw wensen worden de prijzen geheel vrijblijvend berekent.  

Goedkope hovenier inhuren?

Wij werken samen met exclusieve hoveniers, maar ook met zeer goedkope aanbieders. Maak daarom tijdens uw prijsvergelijk duidelijk waar u naar op zoek bent. Ons systeem zorgt vervolgens automatisch voor dat uw aanvraag aan de goedkope aanbieders wordt gekoppeld.