Wat kost een hout beton schutting inclusief plaatsen?

09 Dec Door Vergelijkhoveniers.nl

Hout beton schutting inclusief plaatsen

Voor een hout beton schutting inclusief plaatsen vindt u hier alle informatie die u nodig heeft. Hout beton schuttingen zijn populair. Vooral door de lange levensduur en de relatief lage kosten. Bovendien is deze schutting in verschillende variaties verkrijgbaar. Hoog of laag, rotsmotief of gaas en met een horizontale of verticale structuur. Een hout beton schutting kopen en meteen laten plaatsen door de leverancier is de meest voordelige methode. Daarvoor werken wij samen met ruim 100 leveranciers. Plaats uw opdracht via onze vergelijker en ontvang vrijblijvend de prijzen van leveranciers bij u uit de buurt.

Wat kost een hout beton schutting incl. plaatsen en hoe kunt u dat goedkoop laten doen? Welke schutting past bij uw tuin? Met welke regels moet u rekening houden? Deze vragen en meer worden hier snel beantwoord. Lees daarom meteen verder.

Hout beton schutting zelf plaatsen of een hovenier inhuren?

Een schutting moet een flinke storm aankunnen en daarom stevig in de grond verankerd worden. Dat doet u met de benodigde machines en materialen. De grond afgraven kunt u wellicht zelf doen, maar heeft u geen ervaring met het plaatsen? Huur dan altijd een hovenier in.

Hout beton schutting inclusief laten plaatsen? Dit is wat u moet weten:

 • De voor- en nadelen van een hout beton schutting (inclusief plaatsen)
 • Stappenplan voor het plaatsen van een hout beton schutting
 • Welke materialen zijn nodig bij het plaatsen van een hout beton schutting?
 • Tips bij het plaatsen van een hout beton schutting
 • Wat zijn de kosten voor een hout beton schutting inclusief plaatsen?

De voor- en nadelen van een hout beton schutting (inclusief plaatsen)

Ten opzichte van een houten schutting of groene haag heeft een hout beton schutting veel voordelen. Natuurlijk zijn er ook nadelen. Wilt u een doordachte keuze maken? Dan moet u de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen. Hiervoor gebruikt u de onderstaande tabellen.

De voordelen van een hout beton schutting inclusief plaatsen

Voordeel Toelichting
Geen onderhoud deze schutting heeft in tegenstelling tot een houten schutting of groene haag geen onderhoud nodig
Geen houtrot omdat de gevoelige delen van de schutting van beton gemaakt zijn heeft houtrot geen kans
Zeer stevig de betonnen delen zitten diep in de grond verankerd waardoor de schutting ook zware stormen aan kan
Veel variaties deze schutting is verkrijgbaar in veel verschillende variaties waardoor u altijd een schutting vindt die bij uw tuin past
Meer privacy met een schutting creëert u privacy
Minder geluid de betonnen delen zorgen voor minder geluidshinder van buitenaf
Geen fundering nodig voor het plaatsen van de schutting worden de betonnen palen diep in de grond verankerd waardoor u geen fundering nodig heeft
Luxe sfeer de combinatie van hout met beton zorgt voor een luxe uitstraling

De nadelen van een hout beton schutting inclusief plaatsen

Nadeel Toelichting
Kosten de kosten voor de investering liggen 20% tot 30% hoger dan bij een houten schutting
Vervangen moet u onverhoopt een deel van de schutting vervangen, dan zijn de werkzaamheden moeilijker uit te voeren

Een hout beton schutting heeft ten opzichte van een houten schutting of haag 8 voordelen

Stappenplan voor het plaatsen van een hout beton schutting

Het plaatsen van een hout beton schutting bestaat uit verschillende stappen. Wilt u goed voorbereid aan slag gaan en zoekt u inspiratie voor uw schutting? Gebruik dan het onderstaande stappenplan.

Stap 1 - overleg met de buren

Aan uw zijde van de erfgrens mag u een schutting plaatsen. Wel raden wij het aan om de plaatsing van uw schutting bij uw buren te melden. Mogelijk willen zij meedoen en kunnen de kosten gedeeld worden.

Stap 2 - afmetingen bepalen

Bereken hoeveel meter aan schutting u nodig heeft. Houd er rekening mee dat een deel van de schutting waarschijnlijk op maat gemaakt moet worden. Houd er bovendien rekening mee dat schuttingdelen meestal worden verkocht met een breedte van 180 centimeter.

De toegestane hoogte van de schutting in de achtertuin is 2 meter. In de voortuin geldt een maximale hoogte van 1 meter. Wilt u meer weten over de maximale hoogte van schuttingen en overige regels voor een vergunningsvrije plaatsing?

> Lees ons artikel over: hoe hoog mag een schutting zijn

Stap 3 - met of zonder poort

Heeft u een achterom? Dan wilt u uw schutting waarschijnlijk ook voorzien van een deur. Kies in dat geval voor een houten deur van hetzelfde hout als uw schutting.

Stap 5 - maak de grond vrij

De plek waar de schutting geplaatst wordt moet vrij van obstakels zijn. Maak daarom de grond leeg en verwijder alles wat in de weg staat.

Stap 6 - grond afgraven

Graaf een smalle strook grond af. Let ook op de aanwezigheid van eventuele stronken en wortels. Zijn die aanwezig? Dan zult u die moeten verwijderen.

De breedte van strook moet 30 centimeter zijn. De diepte bepaalt u door een derde van uw schuttinghoogte te nemen. Is uw schutting 2 meter hoog? Dan moet de diepte 66 centimeter zijn. De palen die u gebruikt moeten dan dus 2 meter + 66 cm = 2,66 meter hoog zijn.

Stap 7 - palen in de grond slaan

Vul het gat met snelcement en sla de eerste 2 palen in de grond. Zorg ervoor dat de palen waterpas staan en verbind de palen met draad. Bij het plaatsen van de schuttingdelen ziet u dan meteen of de schuttingdelen recht geplaatst zijn.

Tip: laat het cement goed uitharden voordat u de schuttingdelen plaatst.

Stap 8 - de hout beton schutting plaatsen

Zodra het cement goed uitgehard is en de palen stevig in de grond staan plaatst u de schuttingdelen. Wissel stap vijf en zes steeds af.

Hout beton schutting inclusief plaatsen? Vergelijk de prijzen van hoveniers!

 • Welke materialen zijn nodig bij het plaatsen van een hout beton schutting?

Voor het plaatsen van een hout beton schutting heeft u verschillende materialen en spullen nodig. Ga goed voorbereid aan de slag en gebruik de onderstaande checklist.

Deze materialen heeft u nodig bij een hout beton schutting plaatsen

schuttingpalen van beton boormachine
schuttingsteunen grondboor
betonnen randen stronkenfrees (indien stronken aanwezig zijn)
houten schuttingdelen werkkleding en handschoenen
snelcement veiligheidsbril
minigraafmachine rubberen hamer
schep waterpas
zaag draad

Tips bij het plaatsen van een hout beton schutting

Als eerste tip willen wij u meegeven om goed voorbereid aan deze klus te beginnen. Met de juiste voorbereiding wordt dit project altijd een succes. Lees hieronder de andere 5 tips.

 1. Koop een schutting die bij uw tuin en budget past. Laat u nooit iets verkopen waar u zelf niet achter staat.
 2. Koop uw hout beton schutting tijdens een uitverkoop van een bouwmarkt of tuincentrum. Hiermee bespaart u snel 20% tot 40% op de kosten.
 3. Het is beter om het materiaal iets te ruim in te schatten. Koop daarom altijd 2% tot 5% meer materiaal dan u daadwerkelijk nodig heeft.
 4. Laat de leverancier uw schutting bij u thuis afleveren. Vaak worden minimale extra kosten gerekend en de kans op schade tijdens het transport is klein.
 5. De voorbereidende werkzaamheden zoals het afgraven van de grond kunt u eenvoudig zelf doen. Heeft u geen ervaring met het plaatsen van een hout beton schutting? Laat de werkzaamheden dan uitvoeren door een hovenier. Bespaar tot 40% op de kosten voor een hout beton schutting inclusief plaatsen door de prijzen van hoveniers bij u uit de buurt te vergelijken.

Wat zijn de kosten voor een hout beton schutting inclusief plaatsen?

De prijs voor een hout beton schutting inclusief plaatsen ligt tussen €50,- en €165,- euro per meter plus €25,- tot €80,- euro per sleufpaal. Hierbij zijn verder alle kosten inbegrepen. Het grote verschil tussen de bovengenoemde prijzen komt door de keuze voor het materiaal. Een hout beton schutting met een lage rand is bijvoorbeeld aanzienlijk goedkoper dan een hoge betonrand. De prijsverschillen tussen de sleufpalen ontstaan voornamelijk door het verschil in kwaliteit.

Uit de bovenstaande informatie is kunt u concluderen dat er goedkope en luxe mogelijkheden zijn. Wilt u weten wat de exacte kosten gaan worden en welke mogelijkheden binnen uw budget passen? Start dan een gratis prijsvergelijk en ontvang meerdere offertes van hoveniers bij u uit de buurt.