Tuinhulp nodig? Vergelijk nu de prijzen van tuinhulpen!

13 Dec Door Vergelijkhoveniers.nl

Uw professionele tuinhulp is binnen handbereik

Heeft u geen groene vingers of geen tijd voor uw tuinonderhoud? Een tuinhulp is de oplossing. Uw persoonlijke hulp kan voor allerlei klussen ingezet worden. Snoeien, onkruid wieden, vijver onderhouden, gras maaien, heg snoeien en natuurlijk veel meer.

Hulp in de tuin nodig? Via onze gratis dienst vergelijkt u snel en eenvoudig de prijzen van tuinhulpen die uw tuin kunnen onderhouden. Start daarom meteen uw persoonlijke prijsvergelijk en ontvang vrijblijvend de prijzen van tuinhulpen bij u uit de buurt.

Hulp in de tuin nodig?

Niet alleen voor jonge particulieren, ook voor ouderen en bejaarden is hulp in de tuin vaak welkom. Het zware werk wordt uit handen genomen en uw tuin is altijd goed verzorgt. Samen met de hulp bespreekt u wat uw wensen zijn en op welke momenten het werk uitgevoerd moet worden. Eenmalig tuinonderhoud of periodiek onderhoud? De keuze is aan u!

Snel uw tuinhulp vinden? Gebruik deze informatie:

 • Werkzaamheden die tuinhulpen kunnen uitvoeren
 • Voordelen van hulp in de tuin
 • Waar moet u op letten?
 • Tips bij het inhuren van een tuinhulp
 • Wat kost een tuinhulp?

Werkzaamheden die tuinhulpen kunnen uitvoeren

Professionele tuinhulpen hebben veel kennis op het gebied van tuinonderhoud en kunnen voor verschillende klussen ingezet worden. De aangesloten tuinhulpen hebben kennis van boomverzorging, beplanting, snoeien, bemesten, vijvers, gazononderhoud en complete tuinrenovaties. In de onderstaande tabel ziet u de werkzaamheden die u kunt laten uitvoeren.

Werkzaamheden Toelichting
Snoeien het snoeien van bomen, planten, struiken, coniferen en ander groen
Gazononderhoud uw gazon optimaal onderhouden door te maaien, bemesten, mos verwijderen en dood gras verwijderen
Onkruid verwijderen onkruid tussen de beplanting en bestrating verwijderen
Schoffelen en harken de grond los schoffelen en harken voor een gezonde tuingrond
Bemesten het bemesten van planten, bomen, struiken en ander groen als extra voedingsbron
Vijveronderhoud vijver inclusief filtersysteem schoonmaken en waterplanten aanbrengen of verwijderen
Schoonmaken uw tuin schoonmaken door te vegen, bladeren of sneeuw verwijderen en de bestrating schoon te maken
Tuinmeubelen onderhouden tuinmeubelen schoonmaken, verven en lakken
Tuin voorjaarsklaar maken struiken, bomen en planten snoeien, tuin schoonmaken, gazononderhoud, voorjaarsbollen planten, planten verpotten, zaaien, onkruid, mos en bladeren verwijderen, beschermingsmateriaal verwijderen en bemesten
Tuin winterklaar maken plantensteunen plaatsen, planten afdekken, gazononderhoud, buitenkraan afsluiten, voorjaarsbollen planten, vijver winterklaar maken, uitgebloeide bloemen verwijderen, snoeien van bomen, planten en struiken

Wilt u de bovenstaande of andere werkzaamheden laten uitvoeren? Al uw wensen zijn bespreekbaar. Maak daarom meteen uw wensen kenbaar en start een vrijblijvende prijsvergelijk. 

Met een hulp in de tuin is uw tuin altijd netjes en goed onderhouden. Zo geniet u op ieder moment van het jaar van uw tuin! 

Voordelen van hulp in de tuin

Hulp in de tuin heeft veel voordelen. Lees hieronder welke voordelen tuinhulpen bieden. 

Kennis van grond, bomen, planten en struiken

Tuinhulpen weten per plant, boom, struik of ander groen precies wanneer en op welke manier deze onderhouden moet worden. Omdat het groen op de juiste manier onderhouden wordt neemt de duurzaamheid van uw tuin toe. Daarmee nemen ook de kosten voor uw tuinonderhoud af.

Onderhoudsplanning en advies op maat 

Iedere tuin heeft op verschillende momenten onderhoud nodig. De onderhoudsmomenten worden bepaalt door wat er in uw tuin leeft en groeit. Samen met de hulp bekijkt u uw tuin en wordt er een onderhoudsplanning gemaakt. Natuurlijk is het ook mogelijk om eenmalig onderhoud te laten verrichten of wilt u bepaalde werkzaamheden zelf blijven uitvoeren. Ook dat is natuurlijk mogelijk. Bespreek dit tijdens het maken van de onderhoudsplanning.

Eigen gereedschappen

Om de werkzaamheden professioneel uit te voeren werken de tuinhulpen met hun eigen materialen en gereedschappen. Dat heeft als voordeel dat u zelf geen gereedschappen in huis hoeft te hebben. Daarmee bespaart u kosten.  

Waar moet u op letten?

Zoekt u professionele hulp voor uw tuin? Gebruik dan de onderstaande checklist.

Prijs op basis van een offerte of uurloon?

Werk altijd op basis van een offerte. Hiermee voorkomt u dat de kosten onnodig hoog worden. In een offerte staat namelijk precies welke werkzaamheden er uitgevoerd worden en hoeveel uur er voor de werkzaamheden zijn ingepland. 

Vergelijk de uurlonen 

Wilt u zeker weten dat u niet te veel betaalt? Vergelijk dan altijd de uurlonen van de tuinhulpen. Dat doet u door gebruik te maken van onze prijsvergelijker.    

Keurmerken

Controleer of de hulp een keurmerk heeft. De keurmerken zoals het Groenkeur, Tuinkeur, VHG en European Treeworker vormen namelijk een kwaliteitsstandaard. Let op: er zijn veel tuinhulpen die zich bewust niet bij een keurmerk hebben aangesloten. Een keurmerk kost namelijk veel geld en niet iedere hulp is bereid dat te betalen.

Tips bij het inhuren van een tuinhulp

Gebruik de onderstaande tips zodat u weet waar u verder op moet letten. Met onze tips kunt u bovendien kosten besparen. 

 1. Start altijd met een kennismakingsgesprek voordat u de hulp inhuurt.
 2. Vraag de hulp welke garanties zij geven.
 3. Kies voor een hulp bij u uit de buurt. Dat heeft als voordeel dat u bespaart op voorrijkosten. Bovendien hebben lokale hulpen kennis van het type grond dat in de regio aanwezig is.
 4. Laat uw tuin minimaal twee keer per jaar onderhouden. Een keer in het voorjaar en een keer in het najaar.
 5. Wilt u uw tuin periodiek laten onderhouden? Kies dan voor een onderhoudscontract. Een onderhoudscontract is namelijk altijd goedkoper.
 6. Plan de werkzaamheden op tijd in. Het voorjaar, de zomer en het najaar zijn de meest drukke perioden.
 7. Werk met een vast budget per week, maand, kwartaal of jaar.
 8. Beschikt u over een achterom? Dan heeft u de mogelijkheid om uw tuinonderhoud te laten uitvoeren op de momenten dat u niet thuis bent. Bijvoorbeeld tijdens uw vakantie.
 9. Kies altijd voor een professionele hulp (hovenier of tuinman) en nooit voor studenten die geen kennis van tuinonderhoud hebben.
 10. Goedkope hulp in de tuin gezocht? Gebruik onze prijsvergelijker en bespaar tot 40% aan kosten!

Wat kost een tuinhulp?

De tarieven zijn van verschillende factoren afhankelijk, namelijk:

 • uurloon 
 • uw wensen
 • tuingrootte
 • onderhoudscontract of eenmalige uitvoering
 • kosten voor aanschaf van nieuwe materialen en groen

Om de prijzen te achterhalen is het noodzakelijk om uw wensen kenbaar te maken. Dat doet u door gebruik te maken van ons aanvraagformulier. Na het indienen van uw aanvraag ontvangt u kosteloos en vrijblijvend de prijzen van verschillende tuinhulpen bij u uit de buurt. U vergelijkt dan op een eenvoudige manier de prijzen en mogelijkheden. 

Hoe kunt u de kosten extra laag houden?

Wilt u de kosten extra laag houden? Besteed dab niet alle werkzaamheden uit. Laat de hulp uitvoerende werkzaamheden verrichten en kies er bijvoorbeeld voor om uw tuin na het werk zelf schoon te maken.